Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Οι ευαίσθητες Κοινωνικές ομάδες και ο Καλλικράτης

 Ακούγοντας το debate των Υποψήφιων Δημάρχων, αναθάρεψα όταν άκουσα για προστασία ευπαθών ομάδων. Μετά βέβαια που κατάλαβα ότι απλά ακούστηκε για να ακουστεί χωρίς να υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο ως πρόγραμμα, απογοητεύτηκα.
Ας δούμε τι λέει το α. 84 του Καλλικράτη στην τρίτη του παράγραφο, που αναφέρεται στις αρμοδιότητες του τοπικού συμβουλίου:
Με αιτιολογημένη απόφασή του, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο, όταν ληφθεί από αυτό σχετική απόφαση, για τη χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων και ειδών διαβίωσης ή περίθαλψης σε οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, καθώς και τη μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή απαλλαγή από αυτούς για τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις πρόσωπα, καθώς και τα πρόσωπα που χρήζουν «βοήθειας στο σπίτι» και «διοικητικής βοήθειας».
Με τη «διοικητική βοήθεια στο σπίτι» μπορούν να εξυπηρετούνται όσοι δημότες το έχουν ανάγκη στο σπίτι τους. Για το σκοπό αυτό εισάγεται ο θεσμός του δημοτικού ανταποκριτή, δηλ. υπαλλήλου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων με αξιοποίηση και των νέων τεχνολογιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου