Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ


Ωστόσο, η ζέστη καλά κρατεί και “τα μπάνια του λαού” συνεχίζουν. Λαός, μια περίεργη έννοια. Κάπου διάβασα ότι η διαφορά του λαού από το Έθνος, είναι ότι ο Λαός είναι μια φωτογραφία ενώ το Έθνος είναι μια μεγάλου μήκους ταινία <<Εξηγώντας τη Δημοκρατία στην Κόρη μου>>.
Ξέρετε όμως ότι  μόνο σε 2-3 μέρη στην Ελλάδα,  υπάρχει ειδική εγκατάσταση για τα ΑμΕΑ σε παραλία. Και να ήταν τόσο πολυδάπανο, θα το καταλάβαινα, αλλά δεν είναι. Μιλάμε για ένα ποσό 30.000-50.000, μηδαμινό για ένα δήμο μεγάλο, όπως ο δικός μας.
Τα ΑμΕΑ στην Ελλάδα με τις τόσες παραλίες δε μπορούν να απολαύσουν την θάλασσα χωρίς να χάσουν την αξιοπρέπεια τους και την περηφάνια τους. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι το 10% του πληθυσμού είναι άτομα με κινητική αναπηρία. Τα ΑμΕΑ δεν χρειάζονται καμία βοήθεια μέσα στη θάλασσα αφού έχουν μία απίστευτη σχέση με το νερό. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες συναντάμε συχνά κατάλληλες διαμορφωμένες παραλίες.
Σε τι θα ωφελούσε ένα τέτοιο έργο; Εκτός της προφανέστατης ανθρωπιάς που θα δείχναμε ως Δήμος, θα ήταν και μια τεράστια διαφήμιση για τον τόπο μας. Άλλωστε, στη φωτογραφία του Λαού, κανείς δε μπορεί να πει ότι κάποιοι δε χώρεσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου