Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (και της χαμένης αξιοπρέπειας)


Με έκανε και γέλασα πολύ αυτή η εναλλακτική πρόταση θησαυροκυνηγιού. Παρ'όλο όμως το εξαιρετικό χιούμορ με το οποίο ανταποκρινόμαστε στα “δύσκολα” έχουμε και μερικά άλλα θέματα.

Σίγουρα η εποχή είναι δύσκολη και όταν ακούμε για χρήματα ανάβουν αμέσως λαμπάκια. Σίγουρα το ποσό των 800.000 ευρώ είναι προκλητικά μεγάλο. Σίγουρα όμως και μέσα στα νεύρα μας πρέπει να σκεφτούμε διπλά πριν εκθέσουμε υπολήψεις ανθρώπων.

Ακούμε όλοι ότι ψάχνουν την ταμία, βρίσκουν την ταμία, ρωτανε την ταμία και πάει λέγοντας. Αλήθεια πόσους ταμίες είχε η Νεάπολη και μάλιστα που να έχουν τα αρχικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα; Δε ζούμε στη Νέα Υόρκη, στο Μιραμπέλλο ζούμε. Και ο Δήμος Νεάπολης, δεν προσιδιάζει στο δήμο Αθηναίων από πλευράς αριθμού υπαλλήλων.

Πριν, λοιπόν, αναφερθούμε έστω και στην επαγγελματική ιδιότητα του ατόμου καλό είναι να δούμε αν η περιγραφή μας αυτή, παραπέμπει αποκλειστικά σε ένα και μόνο άτομο. Αν ναι, ας περιοριστούμε στο “υπάλληλος του Δήμου Νεάπολης”. Γιατί αν τα πηρε, ούτως ή άλλως θα τιμωρηθεί (σε 3-5 χρονάκια με τόσο φορτωμένη δικαιοσύνη). Αν όμως δε τα πήρε, πάντα θα έχει πάνω της την ταμπέλα της υπόπτου.

Πόσοι αλήθεια μαθαίνουν την έκβαση των ποινικών υποθέσεων που ακούμε κάθε τόσο από τα ΜΜΕ; Κανείς από μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου