Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΩΝ

Έχω ψάξει αρκετά (ή μάλλον αν κρίνω εκ του αποτελέσματος όχι και τόσο) για να βρω τον "Οδικό Χάρτη ΟΤΑ Α' βαθμού"। Μόλις τον βρω θα τον αναρτήσω, σχολιάζοντας τον। Για την ώρα θα αρκεστώ στην αναδημοσίευση άρθρου από άλλη ιστοσελίδα।
Του Αποστόλη Ζώη
Δόθηκε στη δημοσιότητα ο οδικός χάρτης ΟΤΑ Α΄βαθμού, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη συγκρότηση οργάνων και την ανάθεση αρμοδιοτήτων.
Προθεσμίες
Η προθεσμία ολοκλήρωσης της συγκρότησης Δημοτικών Αρχών, η ανάθεση των αρμοδιοτήτων και η παροχή εξουσιοδότησης υπογραφών ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2010.
Η εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρώτη του συνεδρίαση, είναι η 2η Ιανουαρίου 2011, ή στις 9 του ίδιου μήνα αν απαιτηθεί. Όσον αφορά στην εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με μυστική ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου, η προθεσμία ολοκλήρωσης, αφορά στην ίδια παραπάνω πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την εκλογή του Προεδρείου του.
Ο ορισμός των Αντιδημάρχων και μεταβίβαση σε αυτούς καθύλην και κατά τόπο αρμοδιοτήτων, ως προτεινόμενη ημερομηνία, ορίζεται αυτή μετά την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Στις υποχρεώσεις είναι η
δημοσίευση Απόφασης σε μία (1) τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα και, αν δεν υπάρχει ημερήσια, σε μία (1) εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας του Νομού και ανάρτηση στην Ιστοσελίδα του Δήμου. Για την έναρξη λειτουργίας Εκτελεστικής Επιτροπής σε Δήμους με περισσότερους του ενός Αντιδημάρχους, προτεινόμενη ημερομηνία είναι αυτή μετά τον ορισμό των Αντιδημάρχων.
Για κοινότητα
Όσον αφορά στην εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου Δημοτικής Κοινότητας η προθεσμία ολοκλήρωσης, είναι στις 2 Ιανουαρίου ή 9 του ίδιου μήνα αν απαιτηθεί. Για την έκδοση απόφασης του Δημάρχου περί παροχής εξουσιοδότησης υπογραφών εκτός χρηματικών ενταλμάτων, η προτεινόμενη ημερομηνία είναι έως 10/01/2011. Όσον αφορά στη συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στους Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων (προαιρετικά στους μικρότερους), με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του, προθεσμία ολοκλήρωσης, είναι αυτή εντός 2 μηνών από την εγκατάσταση των Δημοτικών Αρχών. Για τη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής στους τουριστικούς Δήμους, προτεινόμενη ημερομηνία είναι έως 31/03/2011, ενώ η επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στους Δήμους άνω των 20.000 κατοίκων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του προθεσμία ολοκλήρωσης, είναι αυτή εντός 2 μηνών από την εγκατάσταση των Δημοτικών Αρχών.

(Πηγή: http://www.e-erevna.gr/story.aspx?ID=100109.000)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου