Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ο Καλλικράτης αποτελεί για τους Δήμους τις Χώρας μας μια μέγάλη πρόκληση. Η νέα Διοικητική μεταρύθμιση ομοιάζει με τον Ιανό Θεό. Έχει τα θετικά της, όπως έχει και τα αρνητικά της.
Με τον Καλλικράτη ενισχύονται, οι δημοκρατικοί θεσμοί μέσω: α) της θεσμοθέτησης των τοπικών συνελεύσεων, όπου όλοι οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας συνεδριάζουν, κατ'ελάχιστον μία φορά ανά έτος, για σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, β) της ιδρύσεως του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη, ο οποίος είναι υπεύθυνος να ελέγχει τη Δημοτική Αρχή, για τυχόν κακοδιαχείρηση, γ) της δημιουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, που είναι ένα συμβουλευτικό όργανο για την ομαλή ένταξη των μεταναστών, δ) της Επιτροπής διαβούλευσης, που αποτελείται από φορείς και εκπροσώπους των κοινωνικών και οικονομικών ομάδων του Δήμου, που γνωμοδοτεί για πλειάδα θεμάτων και ε) της δημιουργίας του θεσμού του Δημοτικού Ανταποκριτή, που στην ουσία αποτελεί έναν υπάλληλο που εξυπηρετεί τους έχοντες ανάγκη, στο χώρο τους.
Παράλληλα, τα προβλήματα παραμένουν ορατά. Ιδιαίτερα στον τομέα της χρηματοδότησης και της νομοθετικής οργάνωσης των Νέων Δήμων. Δε μπορούμε, όμως, παρά να χαρακτηρίσουμε τον Καλλικράτη μια καινοτομία, η οποία αποκεντρώνει κατά πολύ τη Διοίκηση του Κράτους, μεταφέροντας εξουσίες στις αιρετές περιφέρειες και στους Δήμους.
Στην περιοχή μας, ο Καλλικράτης μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Συγκρούσεις του παρελθόντος ξεπερνιούνται και βάζουμε πλώρη για μια ισσόροπη ανάπτυξη στο Μιραμπέλο.
Στο νέο αυτό, σχήμα που θα δημιουργηθεί, υπεύθυνοι για τη σωστή εφαρμογή του είμαστε όλοι μας. Η συμμετοχή μας σε αυτό κρίνεται τόσο αναγκαία, όσο και απαραίτητη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για συμμετοχική Δημοκρατία, χωρίς να καταστήσούμε εαυτούς συμμέτοχους.
Με τη στήριξη και συμμετοχή μου στο Σύγχρονο Δήμο, θέλω να εκφραστούν οι νέοι άνθρωποι, να προωθηθούν νέες ιδέες και να υπάρξει δημιουργικός και γόνιμος διάλογος με τους Δημότες. Γιατί για μένα, η επερχόμενη Δημοτική Αρχή, πρέπει να έχει πρόγραμμα από πριν και όρεξη μετά.
Σις 7 Νοέμβρη ψηφίζω για τον τόπο μου. Ψηφίζω μια ενωτική προσπάθεια για όλους μας και από όλους μας. Το Μιραμπέλλο, σημαίνει όμορφη Θέα, ας το κάνουμε τέτοιο. Εγώ παίρνω την ευθύνη. Εσεις;
Με εκτίμηση,
Μανδελένης Ιωάννης
Δικηγόρος- Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου