Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ!


Αφού βγάλαμε στη φόρα τις μηνύσεις και τις καταθέσεις στο ένα ιστολόγιο, ενώ ήδη έχουμε πρόταση συμβιβασμού από το άλλο, μας λείπει μόνο ένας δικαστής για να κρίνει.
Θάχω να το λέω:
Όποιος από τους συναδέλφους αναλάβει την υπόθεση, για να πάρει τη δικογραφία αρκεί να μπει στα "αρμοδίως δικάζοντα" ιστολόγια!
Για δεύτερη φορά, επανέρχομαι και λέω, ότι κάποια έγγραφα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται έτσι απλά.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δημοσιοποίηση του περιεχόμενου της μήνυσης θεωρήθηκε από πολλούς συγχωριανούς μας απαραίτηση για την ενημέρωση των δημοτών μετά από την εξέλιξη της σφράγισης των καντινών σήμερα.

    Η κατάθεση του προέδρου της τοπικής κοινότητας δημοσιοποιήθηκε,γιατί με ανάρτηση του σήμερα σε ιστολόγιο κάλεσε το δήμο να αποσφραγίσει τις καντίνες, τη στιγμή που ο ίδιος είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη μήνυση ότι οι καντίνες λειτουργούν χωρίς άδεια και ότι ο δήμος πρέπει να εφαρμόζει το νόμο για όλους. Νομίζουμε ότι συμφωνείς πως τα δημόσια πρόσωπα και οι αιρετοί πρέπει να συμπεριφέρονται με συνέπεια και ειλικρίνεια, και όταν δεν γίνεται αυτό, είναι αναγκαίο να αναδεικνύεται προς τους δημότες.

    Το ιστολόγιο μας ουδέποτε ανέλαβε το ρόλο του δικαστή, ούτε του κατήγορου. Τη δημοσιοποίηση των ενεργειών και των καταθέσεων αιρετών (που επικαλούνται την ιδιότητα αυτή στις καταθέσεις τους) τη θεωρείς "δίκη";
    Οι δημότες και οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ενημερώνονται για τις ενέργειες των εκλεγμένων, τη στιγμή μάλιστα που οι ενέργειες αυτές γίνονται με την επίκληση της ιδιότητας του αιρετού.

    Από τη στιγμή που ο μηνυτής και ο καταθέτων εμφανίζονται απέναντι στις δικαστικές αρχές με την ιδιότητα στην οποία τους εξέλεξαν οι δημότες, οι καταθέσεις και η μήνυση αποκτούν δημόσιο ενδιάφέρον και καλό είναι να δημιοποιούνται, αφού δεν πρόκειταιγια ιδιωτική υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον και εγώ δεν ήμουν πολύ ξεκάθαρος. Δε με πειράζει τόσο που δημοσιοποιούνται οι απόψεις των παραγόντων της υπόθεσης και η εξέλιξη αυτής.
    Με πειράζει που βλέπω τα έγγραφα, αυτά καθ'εαυτά, σκαναρισμένα στο διαδίκτυο. Μπορείτε να πάρετε τα στοιχεία αυτά και να τα παρουσιάσετε υπό μορφή ρεπορτάζ ή κάτι τέτοιο.
    Επίσης, αφού βρίσκεται η διαδικασία σε εξέλιξη, και δεν έχουμε ακόμα παραομπή σε ακροατήριο, καλό θα ήταν και για το μη επηρεασμό άλλων προσώπων, τα στοιχεία της υπό σχηματισμού δικογραφίας, να μην κοινοποιούνται στο ευρύ κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή