Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ


Διαβάζω στο "Κοινόν Βραχασίου" (που παρεπιπτόντως η σελίδα του έχει γίνει πολύ βαριά με όλα τα widgets που έχει βάλει, αντίθετα με Τα Νέα του Βραχασίου που η σελίδα φορτώνει ταχύτατα) ότι μετά από απάντηση του Γενικού Γραμματέα μετά από προσφυγή (φαντάζομαι...) Δημότη για τις προσλήψεις στην Αναπτυξιακή Βραχασίου "οι διαδικασίες πρόσληψης...της εταιρείας "Επιχειρησιακή Βραχασίου Α.Ε. Ο.Τ.Α. "δεν πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με ρις νόμιμες διαδικασίες, ήτοι έγκριση των θέσεων από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (πρώην Περιφέρεια) βάσει του άρθρου 2. παρ. 3 της ΠΥΣ 33/2006 καθώς και έκδοση της προκήρυξης υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/1994 ...". Η απόφαση στηρίχθηκε στο α.2 παρ.3 της ΠΥΣ 33/2006, το οποίο ορίζει ότι:
"3. Ειδικά για την έγκριση αιτημάτων των επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 του ν. 2527/1997, αρμόδιος είναι ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Περιφέρειας."
Καθώς και στους Νόμους για τον ΑΣΕΠ 2190/1994, 2527/1999 και 3812/2009 χωρίς να ανεφέρεται το άρθρο.
Για δείτε κι αυτό όπου λέει αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για τις προσλήψεις σε ΑΕ ΟΤΑ

ΥΓ1 Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για πλάνη οπότε δε βρίσκω λόγο να πληρώσουν οι υπεύθυνοι από την τσέπη τους

ΥΓ2 Διαβάζω την αντίθετη γνωμη που λέει ότι δε θα είναι οι καινούριοι υπάλληλοι δικοί μας και έχω να πω τα εξής:
α) Η εντοπιοτητα είναι το πρώτο κριτήριο για τον ΑΣΕΠ στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (πρβλ. τους παραπάνω Νομους)-
β) Βρίσκω λάθος την κίνηση νομικών διαδικασιών στην περιφέρεια ή προς οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση. Όχι τουλάχιστον εν μέσω τουριστικής περιόδου. Μπορούμε αυτά να τα λύνουμε πριν γίνουν (αν έχουμε μια ενημέρωση παραπάνω τη δίνουμε στους άλλους, πριν την πατήσουν. Κάλλιον το προλαμβάνειν!). Αλλιώς μπορεί να θεωρηθεί απλά "αντιπολιτευτική κόντρα" με παράπλευρες απώλειες.
γ) Όλοι που διαφωνούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα ήθελα να ήξερα τι θα έλεγαν αν είχαν ένα παιδί άνεργο, που θα αποκλειόταν από τη διαδικασία, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τις κατάλληλες διασυνδέσεις κι ας έχει παραπάνω προσόντα.

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Γιάννη,
    δυστυχώς δεν πρόκειται για πλάνη. Εγώ προσωπικά τους είχα ενημερώσει ενδελεχώς για τους σχετικούς νόμους από πολύ νωρίς, εξηγώντας τους με κάθε λεπτομέρεια τι έπρεπε να κάνουν. Για να είμαι ειλικρινής είχα ρωτήσει κι όλας σε αρμόδιες υπηρεσίες. Σε συνάντηση λοιπόν που έγινε στο Σίσι, παρουσία όλων των αντιδημάρχων και των τοπικών συμβούλων, τους έδωσα και αντίγραφα των νόμων. Ο κ. Αικατερινάκης όμως διατυμπάνιζε ότι στις πολυμετοχικές εταιρείας δε χρέιάζεται ΑΣΕΠ. αυτά τα είπε και ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο. Δε γνωρίζω από που την άντλησαν την πληροφορία αυτή, αλλά επέδειξαν μια εντελώς ανεύθυνη στάση, γιατί από τη στιγμή που τους δείχνω νόμους και διατάξεις, όφειλαν (έτσι για σιγουριά των απόψεών τους) να το ξαναδούν. Αυτοί όμως έπραξαν έτσι όπως τους βόλευε και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν.

    Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, που μάλλον δεν το γνωρίζεις, η προσφυγή στην περιφέρεια ήταν μονόδρομος, για να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις του παλιού καθεστότος στο Βραχάσι, που ουσιαστικά ελέγχει την εταιρεία για ίδιον πολιτικό όφελος. Κανείς δεν είχε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε προσφυγές, αλλά όπως καταλαβαίνεις, όταν τους μιλάς και δεν ακούνε, η πορεία από 'κει και πέρα είναι μονόδρομος.

    Δεν πρόκειται λοιπόν για αντιπολιτευτική κόντρα. Πρόκειται για μια κίνηση άμυνας του χωριού, απέναντι στις δυνάμεις του σκοταδισμού και των πελατειακών σχέσεων. Γιατί ήταν τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί ο ΑΣΕΠ εξ αρχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογική vs Συναίσθημα Κε Φθενάκη. Η Λογική μου λέει ότι το ΑΣΕΠ είναι απαραίτητο. Αλλά επειδή εδώ δε γράφω σαν νομικός, το συναίσθημα μου με προστάζει να κρατάω τις αμφιβολίες μου.
    Μου άρεσε το άρθρο σας για τις δίμηνες συμβάσεις. Αυτό εννοούσα ακριβώς όταν έλεγα για προετοιμασία και σας τιμάει το ότι κάνετε μια τέτοια έρευνα.
    Αλλά διαφωνώ με την ερμηνεία σας. Από τη μία υποστηρίζετε ότι οι προσλήψεις είναι άκυρες (δηλαδή σαν να μην έγιναν ποτέ) και ταυτόχρονα λέτε ότι δεν μπορούν να προσληφθούν οι ίδιοι. Αντιφατικό. Γι'αυτό αν θέλετε και την ταπεινή μου γνώμη χάσατε και την προσφυγή την πρώτη προς την περιφέρεια (με τη σιωπηρή απόρριψη). Αν την ξαναδιαβάσετε τώρα θα καταλάβετε τι εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις
    ΠΕΤΡΟΣ






    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
    Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
    Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
    Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
    Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
    Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
    Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
    Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
    Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
    Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή